Bij de brand komen zwarte rookwolken vrij
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Brand verwoest pand in Alblasserdam, scherven van zonnepanelen neergekomen

In Alblasserdam heeft een grote brand een pand verwoest. De brand brak rond 14.00 uur in het dak van het bedrijfspand aan de Edisonweg. Vanwege de brand was de snelweg A15 tussen Rotterdam en Gorinchem in beide richtingen urenlang afgesloten. In de richting van Gorinchem is de weg nog deels afgesloten.

Het dak lag vol met zonnepanelen en in de omgeving zijn er scherven van de zonnepanelen gevonden. "Deze deeltjes zijn scherp en daardoor gevaarlijk", waarschuwt de veiligheidsregio. Onbekend is nog hoeveel scherven er op de grond terecht zijn gekomen.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer verwacht de komende uren bezig te zijn met nablussen. Dat kan nog leiden tot rookontwikkeling.

De brandweer laat het pand gecontroleerd afbranden:

Grote rookpluimen door brand in bedrijfspand in Alblasserdam

In het pand was een cateringbedrijf gevestigd. Het bedrijf meldde op sociale media dat er vandaag 462 zonnepanelen aangesloten zouden worden, schrijft de omroep. Het is nog onbekend of daarbij iets mis is gegaan.

Burgemeester Boersma van Alblasserdam wenst de ondernemer en zijn medewerkers veel sterkte. "Wat intens heftig en verdrietig om je bedrijf zo in brand te zien staan", schrijft hij op sociale media.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Volgens Rijkswaterstaat is er door de brand ook veel rommel op de A15 terechtgekomen. De weg moest daarom eerst worden schoongemaakt. Ook trok de rook over de snelweg, waardoor het zicht belemmerd werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl