Iemand wordt na het schietincident behandeld
NOS NieuwsAangepast

Drie gewonden bij tweede schietincident op Coolsingel tijdens Zomercarnaval

Vlak bij het Rotterdamse stadhuis op de Coolsingel is er vanavond opnieuw een schietincident geweest, bevestigt de politie. Er zijn drie mensen gewond geraakt. Het is niet bekend hoe ze eraan toe zijn. De politie meldt op Twitter dat ook agenten meerdere schoten hebben gelost. De organisatie van het Zomercarnaval legde uit veiligheidsoverwegingen het programma stil na het incident.

De politie zag dat iemand een wapen vasthad en schoot op een ander. Daarop heeft de politie meermaals op de schutter geschoten. Zowel het slachtoffer van de schutter als de schutter zelf zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De derde gewonde die in het ziekenhuis is behandeld, is een vrouw die alles zag gebeuren en geschrokken probeerde weg te rennen, maar daarbij ten val kwam. Hoe de gewonden eraan toe zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Dit zijn beelden van kort na het schietincident:

Tweede schietincident op Coolsingel, Zomercarnaval stilgelegd

Na de schoten ontstond paniek. Een omwonende zegt ongeveer vijf schoten te hebben gehoord en vanuit zijn raam meerdere mensen op de grond te hebben zien liggen. Op foto's is te zien dat er een revolver tussen de tramrails ligt. Volgens de getuige kwamen er meerdere ambulances ter plaatse.

De parade van het Zomercarnaval was op dat moment voorbij maar op een paar podia werd nog muziek gedraaid. "Er was geschreeuw en mensen liepen alle kanten op."

Uren na het schietincident was er een steekpartij op de Witte de Withstraat. Dat zou zijn gebeurd op een terras. Volgens de politie kregen twee mannen ruzie en is een van hen daarbij gestoken met een mes. De verdachte is weggevlucht, een 29-jarige Rotterdammer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

Eerder vanmiddag ook schietpartij

Aan het einde van de middag was er ook al geschoten op de Coolsingel. Een man loste een of meerdere schoten, meldde de politie. Bij dat incident raakte niemand gewond. De schutter is voortvluchtig.

In het centrum waren veel bezoekers op de been voor het Zomercarnaval. Op de beelden van het schietincident vanmiddag was een wapen zichtbaar. Er werd niet geschoten op de carnavalsstoet. De schutter sloeg op de vlucht en is nog niet aangehouden.

De politie zei 's avonds geen aanwijzingen te hebben dat er een verband is tussen beide schietincidenten, maar doet nog onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl