NOS Sport

Tennisster Rus pakt op haar 32ste in Hamburg eerste WTA-titel van carrière

Rus wint in Hamburg eerste WTA-toernooi in haar lange carrière

Arantxa Rus heeft voor het eerst in haar carrière een WTA-titel veroverd. In de finale van het toernooi van Hamburg versloeg de als zevende geplaatste Nederlandse de ongeplaatste Noma Noha Akugue uit Duitsland in 6-0 en 7-6 (3).

Rus verkeert op haar 32ste in de vorm van haar leven: ze won dit jaar al vier toernooien op het tweede tennisniveau. Dat ze in Hamburg op het hoogste WTA-niveau de finale wist te bereiken, was al een primeur in haar 15-jarige carrière.

Arantxa Rus

"Na zoveel jaar behaal ik dan mijn eerste titel op dit niveau", reageerde Rus. "Daar ben ik trots op. Het voelde als een hele lange dag, dat kwam vooral omdat ik behoorlijk nerveus was."

"Maar ik heb gewonnen en daar ben ik heel blij mee. Het was ook mooi dat ik goed tennis kon laten zien, al gold dat ook voor mijn tegenstandster. Ik vond het een mooie finale."

Twaalf punten

De ervaren Rus denderde in de eerste set over haar opponent heen en gunde Akugue daarin maar twaalf punten. De Duitse herstelde zich in de tweede set en brak Rus direct.

Onze landgenote repareerde onmiddellijk de schade. In de spannende slotfase liet Rus eerst twee wedstrijdpunten liggen, waarna ze een breekpunt overleefde.

Rus sloeg in de tiebreak toe op matchpoint nummer vijf. Afgelopen maandag bereikte Rus met de 60ste plaats op de WTA-ranglijst haar hoogste positie in haar vijftien jaar als proftennisster.

Komende maandag is de gravelspecialiste de nummer 42 van de wereld. Rus veroverde 27 van haar 35 titels op haar geliefde ondergrond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl