Leadzanger Chris Martin van Coldplay in 2016 in Nederland
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Coldplay doneert keyboard aan stichting in Krommenie

De Britse band Coldplay heeft een keyboard gedoneerd aan de stichting Muziek voor Kids in Krommenie. De stichting deelt gitaren uit aan kinderen die dat niet kunnen betalen.

"Ik kreeg een mailtje van een boekingskantoor, met de mededeling dat er een toerende artiest was die graag een donatie wilde doen aan onze stichting", zegt Ruben Hoeke van de stichting. "Toen had ik al een vermoeden dat het zomaar eens Coldplay kon zijn."

En dat vermoeden klopte. De Britse band trad vorige week op in de Johan Cruijff ArenA. "Hun management mailde even later dat de band van onze stichting had gehoord en een een donatie wilde doen in de vorm van een keyboard", vertelt Hoeke.

Streekomroep WEEFF maakte deze reportage over de gitarenstichting:

Wat er precies met het keyboard gaat gebeuren, weet de stichting nog niet. "Er zijn heel veel mensen die zeggen dat we het keyboard ook kunnen veilen, zodat we van dat bedrag weer gitaren kunnen kopen."

Toch zijn er volgens Hoeke ook andere mogelijkheden. "Ik zit ook te denken om het misschien aan een getalenteerd kind te geven, dat door gebrek aan financiële middelen niet meer kan spelen."

De media-aandacht rond de aankondiging van het cadeau leidde ook tot andere donaties, meldt NH Nieuws. De stichting heeft inmiddels 480 kinderen blij kunnen maken met een gitaar en dankzij nieuwe donaties komen daar in de nabije toekomst zeventig bij. "Op naar de 1000", aldus de stichting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl