In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Uitvaart op laatste moment afgelast, overledene twee dagen eerder al begraven

Een begrafenis in Voerendaal (Limburg) is gisteren op het allerlaatste moment afgeblazen, omdat de overleden man per ongeluk twee dagen eerder al was begraven. "De kerk zat al vol toen we het nieuws hoorden", vertelt zijn zoon tegen 1Limburg.

"Een half uurtje voor de dienst begon werd ik gebeld. Of ik direct naar het uitvaartcentrum kon komen. Het was dringend." Daar kreeg hij te horen dat er iets was misgegaan bij de begrafenisondernemer. Zijn vader was twee dagen eerder bij een andere begrafenis, van een andere familie, al begraven.

"Zaterdag was er ook een begrafenis geweest. Die familie heeft van de verkeerde persoon afscheid genomen. Mijn vader werd daar, in het verkeerde graf, begraven."

Lege kist

De kerk zat al vol met mensen die afscheid wilden nemen van de 64-jarige man uit Voerendaal. "De begrafenisvereniging stelde nog voor om de dienst met een lege kist voort te zetten, maar dat vonden we helemaal niks", zegt de zoon. De uitvaartverzorger heeft ter plekke alle aanwezigen op de hoogte gesteld. "Natuurlijk waren ze vooral intens verdrietig dat zoiets kon gebeuren."

Ook voor de andere familie is de situatie ontzettend vervelend, zegt de zoon. "Zij moesten later nog ingelicht worden. Ze hadden afscheid genomen van de verkeerde persoon."

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal laat weten dat de gemeente toestemming geeft voor het opgraven van de kist en het herbegraven. "De uitvaartvereniging zal met beide families afspraken maken over het verdere verloop van de teraardebestellingen van beide overledenen", aldus de burgemeester.

Vergissing

De uitvaartverzorger laat in een reactie weten dat ze het heel vervelend vinden wat er gebeurd is. De medewerker die verantwoordelijk is voor het verwisselen van de lichamen is ontslagen.

"Dit is voor alle partijen heel vervelend. We zijn in gesprek met beide families en proberen alles zo goed mogelijk te regelen en hier respectvol mee om te gaan", zegt een woordvoerder tegen de regionale omroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl