Spaanse reddingswerkers vangen migranten op
NOS NieuwsAangepast

Spaanse reddingsdienst redt boot met 84 opvarenden, één dode

De Spaanse reddingsdienst heeft op zee vlak bij het Spaanse eiland Gran Canaria een boot met 84 migranten aan boord gered. Een van hen is om het leven gekomen. Acht opvarenden zijn naar een ziekenhuis vervoerd.

Waar de boot precies vandaan kwam is nog niet duidelijk. De opvarenden waren op één vrouw na allemaal jonge mannen. De Atlantische migratieroute wordt vaak gebruikt door migranten om vanuit Westelijk Afrika naar de Canarische Eilanden te komen.

De migranten werden van boord gehaald, kregen dekens en medische verzorging:

Migrantenboot gered bij Gran Canaria

Zeventien lichamen aangespoeld

Het traject is een van de dodelijkste migratieroutes ter wereld. Deze maand raakten minstens 300 migranten vermist, toen zij vanuit Senegal naar de Canarische Eilanden probeerden te komen. Gisteren zijn aan de kust bij de Senegalese hoofdstad Dakar zeventien lichamen aangespoeld van migranten die mogelijk onderweg waren naar de Canarische Eilanden.

Volgens een Spaanse mensenrechtenorganisatie zijn op de route dit jaar al bijna 800 migranten omgekomen. In 2022 kwamen onderweg ten minste 559 mensen om, onder wie 22 kinderen, blijkt uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie van de Verenigde Naties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl