2022 bleek de laatste editie van Parkpop
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Parkpop in Den Haag stopt definitief door stijgende prijzen

Na 40 jaar komt er een einde aan een van de grootste gratis festivals van Europa. De organisatie van Parkpop in Den Haag heeft bekendgemaakt dat er geen nieuwe editie komt. Het festival trok de laatste jaren gemiddeld zo'n 200.000 bezoekers.

De coronapandemie, stijgende kosten en hogere energieprijzen zorgen ervoor dat een gratis festival op de schaal van Parkpop niet meer te realiseren is, aldus de organisatie. "Ook Parkpop is al langere tijd verliesgevend en meerdere pogingen om die ontwikkeling te doorbreken, zijn mislukt", valt te lezen in een persbericht.

Geen editie in 2023

Het festival was voor deze zomer al afgelast. De organisatie onderzocht of het festival vanaf 2024 door kon gaan als betaalde variant. De organisatoren concluderen dat dit niet realistisch is. "Parkpop zal zich programmatisch onvoldoende kunnen onderscheiden om haar landelijke positie zeker te stellen."

Parkpop wordt sinds 1981 georganiseerd. De meeste edities waren in het Zuiderpark, maar vorig jaar verhuisde het festival naar het Malieveld, schrijft Omroep West. Dat jaar traden onder anderen UB40, Froukje, Mart Hoogkamer en Maan op.

"De viering van 40 jaar Parkpop in 2022 was een goede afsluiting van een mooie traditie", schrijft de organisatie op haar site. "Wellicht een goed moment om op zoek te gaan naar nieuwe Haagse tradities."

Advertentie via Ster.nl