Duitse politie zoekt verder naar vermoedelijke leeuw
NOS Nieuws

Gebrul in Berlijn blijkt grap, zoektocht naar leeuwin gaat door

Even dachten agenten vannacht de leeuwin op het spoor te zijn die in Berlijn wordt gezocht: in de omgeving van waar het dier gezien was klonk gebrul. Maar het bleek om een grap met een luidspreker te gaan. De zoektocht is daarom vanmorgen hervat.

Een woordvoerder kon niet lachen om het geintje dat jongeren hadden uitgehaald. "Dit helpt de gemeente en de politie niet in de zoektocht naar het dier."

In totaal werken meer dan tweehonderd eenheden mee aan de zoektocht. Ook gisteren werd er al zwaar materieel ingezet om het roofdier te vinden, onder meer drones, een helikopter en een pantservoertuig. Daarnaast werd de hulp van jagers en dierenartsen ingeroepen.

Autoriteiten waarschuwen via verschillende informatiekanalen nog steeds voor een "vrij rondlopend gevaarlijk wild dier". Omwonenden werd gevraagd binnen te blijven en ook kinderen en huisdieren niet naar buiten te laten gaan. Kinderdagverblijven mogen niet gebruikmaken van hun speelplein.

Gefilmd

De grote katachtige werd woensdag rond middernacht voor het eerst gezien in de gemeente Kleinmachnow, net buiten Berlijn. Politieagenten zouden het dier daarna twee keer gesignaleerd hebben. Op een video die de voorbijganger maakte, lijkt inderdaad een leeuwin langs de weg te zitten.

Een voorbijganger maakte deze beelden:

Leeuwin loopt los in Berlijn

Hoewel alles uit de kast wordt gehaald om het dier te vinden, zijn er geen nieuwe aanwijzingen of sporen gevonden. Ook kwamen er geen nieuwe meldingen binnen van mensen die het dier gezien zouden hebben.

Een aantal experts twijfelt of het in de video in kwestie daadwerkelijk om een leeuwin gaat. "Leeuwinnen hebben een lange staart, maar op de video lijkt het dier maar een heel kort staartje te hebben," zei oprichter van Stichting Leeuw Robert Kruijff in het NOS Radio 1 Journaal. "Aan de andere kant zegt de politie de leeuwin nog twee keer gezien te hebben en zijn de beelden onduidelijk."

Waar het dier vandaan komt is in ieder geval onbekend. Na een rondvraag van de politie bij verschillende dierentuinen en circussen in de omgeving blijkt dat er geen leeuwin wordt vermist. Het zou dus om een huisdier kunnen gaan. De Duitse wet verbiedt het houden van exotische dieren, waaronder leeuwen, niet volledig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl