NOS Nieuws

Zoektocht naar loslopende leeuw in Berlijn, inwoners moeten binnenblijven

Net buiten Berlijn loopt vermoedelijk een leeuwin rond. Op sociale media zijn beelden te zien waarop een grote katachtige zich ophoudt in de bosjes. Vanmiddag maakte de politie in een persconferentie bekend dat een patrouillewagen het dier vannacht ook heeft gespot. Sindsdien is de leeuwin in geen velden of wegen meer te bekennen.

Inwoners van de regio wordt via Whatsapp en met luidsprekers gevraagd hun huis niet te verlaten. Ook huisdieren moeten voorlopig binnenblijven. Voorbijgangers hadden al gezien hoe het dier een wild zwijn doodde.

Een voorbijganger maakte deze beelden van de vermoedelijke leeuw:

Leeuwin loopt los in Berlijn

Waar het dier vandaan komt is tot zover een raadsel. Na een rondvraag van de politie lijken dierentuinen, circussen en dierenasiels uit de omgeving geen leeuw te missen.

De politie zet een helikopter in en werkt samen met jagers en specialisten om het dier te vinden. Een woordvoerder zegt dat de politie het dier op een diervriendelijke manier wil vangen. Een woordvoerder van het district Potsdam-Mittelmark zegt daarentegen dat het afhangt van de situatie waarin het dier wordt aangetroffen of het dier wordt verdoofd of afgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl