NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: minister Dijkgraaf over z'n voorganger, atoombomuitvinder Oppenheimer

De nieuwste film van Christopher Nolan verovert de wereld. Het is het verhaal van wetenschapper J. Robert Oppenheimer, de vader van de atoombom. Een uitvinding die het leven natuurlijk totaal veranderde. In zijn wetenschappelijke carrière was Oppenheimer directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton. Dat is een functie die decennia later werd bekleed door de man die nu demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is: Robbert Dijkgraaf. Hij vertelt waarom hij vindt dat deze film er moest komen.

Verder een ode aan de overleden schrijfster Marga Minco, door literatuurkenner Onno Blom. Hij legt uit hoe haar bekendste boek Het bittere kruid tot stand kwam.

En Erik Stegink, partijvoorzitter van de BBB, vertelt hoe zijn partij heeft gekeken naar de kabinetsval en wat de plannen zijn tot de verkiezingen in november.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl