Romain Febvre
NOS SportAangepast

Febvre wint MXGP van Tsjechië, Vlaanderen pakt knap tweede manche

Romain Febvre is ondanks een grote fout in de tweede manche winnaar van de MXGP Grand Prix van Tsjechië geworden. De Fransman pakte overtuigend de eerste manche, maar ging onderuit in de tweede. Calvin Vlaanderen profiteerde daarvan en kon ook juichen op het zand van Loket met winst in die tweede race.

De in Zuid-Afrika geboren Nederlander werd in de eerste manche vierde. De winst van de tweede manche bleek net niet genoeg voor een derde plek in de totaalstand.

Wereldkampioen Gajser terug, Vlaanderen pakt tweede manche bij MXGP Tsjechië

De race in Tsjechië betekende ook de terugkeer van wereldkampioen Tim Gajser. De 26-jarige Sloveen brak begin dit jaar zijn dijbeen tijdens de Italiaanse kampioenschappen in Trentino. In Loket werd Gasjer zevende.

In de eerste manche schoot Febvre weg, hij pakte direct de leiding. Opvallend waren knappe inhaalacties van de Zwitser Jeremy Seewer. Hij vocht zich van de vierde naar de tweede plek. Hij passeerde onder anderen Nederlander Glenn Coldenhoff en klassementsleider Jorge Prado.

Tijdens de tweede manche leek er geen vuiltje aan de lucht voor Febvre. Hij leidde de dans, tot het slot van de race. In de zestiende ronde maakte de Fransman een stuurfout waardoor hij ten val kwam.

Prado behoudt koppositie

Vlaanderen, toen rijdend op de tweede plek, passeerde en nam de koppositie over. Prado en Seewer schoven door naar plek twee en drie. Febvre kon de vierde plek handhaven en dat bleek nét genoeg om de dagwinst in de wacht te slepen.

Prado blijft klassementsleider met 614 WK-punten. Op een redelijke afstand volgt de winnaar van de dag, met een puntenaantal van 510. Coldenhoff (428) en Vlaanderen (402) staan vijfde en zesde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl