NOS Nieuws

Buurtcamping is in trek, uitkomst voor gezinnen met een krappe beurs

Deze zomer poppen ze op 65 plekken in Nederland op: campings midden in de wijk of het stadspark, waar buurtgenoten hun tentje kunnen opzetten. Een weekend lang komt de buurt samen om te kamperen, te eten aan lange tafels, rond het kampvuur te zitten en andere activiteiten te doen.

Een derde van de plekken is bestemd voor mensen en gezinnen met een krappe beurs. Voor de minima, die soms helemaal niet op vakantie kunnen, zijn de camping en activiteiten meestal gratis.

Het idee van de buurtcamping komt van stichting De Buurt, die het contact tussen buurtgenoten wil versterken. Het fenomeen wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd en groeit ieder jaar. Vorig jaar waren er nog 53 buurtcampings.

"Het is een welkom initiatief in deze tijden van sociale ongelijkheid waarin we steeds meer uit elkaar lijken te groeien", zegt Maarten Hupkes van de stichting.

Een van de buurtcampings is dit weekend in Breda. Daar worden tientallen buurtgenoten verwacht.

Soms komen er buren die elkaar nog nooit hebben gesproken. Pas op het moment dat ze op de camping zijn, hebben ze contact, vertellen vrijwilligers op de buurtcamping in Breda:

Buurtcamping brengt culturen en mensen samen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl