NOS Sport

Vondrousová eerste ongeplaatste winnares op Wimbledon na zege op Jabeur

Vondrousová schrijft historie met overwinning op Jabeur

Marketa Vondrousová heeft geschiedenis geschreven door als eerste ongeplaatste speelster Wimbledon op haar naam te schrijven. De Tsjechische nummer 42 van de wereld versloeg in de finale de Tunesische Ons Jabeur met 6-4, 6-4.

Bij de mannen flikten Boris Becker (1985) en Goran Ivanisevic (2001) het kunstje eerder, maar bij de vrouwen slaagde er nooit iemand in, tot zaterdag.

De linkshandige Vondrousová, die in 2019 als ongeplaatste speelster de finale op Roland Garros verloor, werd in de jaren daarna teruggeworpen door twee polsoperaties.

Met haar zege op het Londense gras lijkt ze die vervelende periodes definitief achter zich te hebben gelaten. Voor Jabeur waren de druiven zuur, aangezien ze in al haar grandslamfinales, drie in totaal, aan het kortste eind trok.

Vier games op rij

De eerste set leek de kant van Jabeur op te gaan, want na breaks over en weer nam de als zesde geplaatste Tunesische een 2-4 voorsprong.

Jabeur was het daarna helemaal kwijt. Ze strooide met missers, terwijl de Tsjechische stoïcijns voor winners bleef gaan. In vier games won Jabeur nog maar twee punten.

Marketa Vondrousová

In de tweede set kwam de Tunesische na een valse start wederom op voorsprong (1-3), maar de 24-jarige Vondrousová had het laatste woord.

Ze liet Jabeur weer de fouten maken, heerste in de rally's en gunde haar tegenstandster nog maar één game. Met een heerlijke volley velde ze het vonnis.

"Ik weet niet hoe ik dit gedaan heb. Tennis is een maffe sport", verklaarde Vondrousová.

Bij Jabeur, vorig jaar ook al verliezend finaliste, was het verdriet groot. "Dit is mijn pijnlijkste nederlaag ooit. Maar ik geef niet op en zal dit toernooi een keer winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl