Lucinda Brand
NOS WielrennenAangepast

Tijdritwinst bezorgt Brand leiderstrui Ladies Tour, na vierde dagsucces Kool

Lucinda Brand heeft het tweede deel van de derde etappe van de Ladies Tour gewonnen. De Nederlandse van Lidl-Trek was in de tijdrit over 17,1 kilometer van en naar Knokke-Heist een klasse apart.

De 34-jarige Brand reed met een tijd van 22.42 als enige een gemiddelde van boven de 45 kilometer per uur. De nummer twee, de Britse Anna Henderson, moest liefst veertien seconden toegeven op de winnares.

Brand nam ook de leiderstrui over van de tien jaar jongere Charlotte Kool. De renster van DSM had al de proloog gewonnen en boekte eerder op de dag, na de bijna 83 kilometer van Breskens naar Knokke-Heist, afgetekend haar derde sprintzege in deze ronde.

In de tijdrit zette ze alles op alles om de paarse trui te behouden, maar Brand, die in de sprint van etappe 3a als tweede was finisht, bleek domweg te goed. En dat verraste Kool geenzins. "Tijdrijden is niet mijn specialiteit. Het zat er wel aan te komen dat ik de trui zou verliezen."

Kool zakte in het algemeen klassement naar de vijfde plaats, op een dikke minuut van de nieuwe ranglijstaanvoerder. Henderson en de Deense Emma Norsgaard Bjerg delen de tweede plaats. Het duo kijkt tegen een achterstand van 24 seconden aan.

Zondag is de laatste etappe (Deinze-Deinze) van de negende editie van de Baloise Ladies Tour. Vorig jaar won de nu afwezige Ellen van Dijk de meerdaagse koers door Nederland en (dit jaar vooral) België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl