NOS NieuwsAangepast

Amerikaanse 'Zwarte Weduwe' overleden

In een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Louisiana is Betty Neumar op 78-jarige leeftijd overleden. Neumar stond bekend als de Zwarte Weduwe. Ze trouwde vijf keer en geen van haar echtgenoten stierf een natuurlijke dood.

Justitie verdacht Neumar ervan dat ze zeker drie echtgenoten had vermoord. Voor de vierde zou ze een huurmoordenaar hebben ingehuurd.

Betty Johnsson werd in 1931 geboren. Ze trouwde voor het eerst in 1949, met Sam Malone en kreeg een zoon met hem. Een paar jaar later gingen ze uit elkaar. In 1970 werd Malone vlak voor zijn autohandel in Cleveland doodgeschoten. De dader werd nooit gevonden.

Zelfmoord

Haar tweede echtgenoot was James Flynn. Met hem kreeg Neumar een dochter. Neumar vertelde de politie dat hij halverwege de jaren vijftig ergens op een pier in New York was doodgeschoten.

Echtgenoot nummer drie was Richard Sills, een marinier. Sills werd in april 1967 dood gevonden in de slaapkamer van de stacaravan van het echtpaar. Volgens Neumar waren ze ruzie aan het maken toen hij plotseling een pistool trok en zichzelf door het hoofd schoot. De politie deed de zaak af als zelfmoord.

Neumar trouwde haar vierde echtgenoot Harold Gentry in 1968. Hij werd in 1986 in North Carolina doodgeschoten in het huis van het echtpaar. Zijn broer vertrouwde zijn dood niet en schakelde de politie in, maar dat leidde tot niets.

Huurmoordenaar

Met John Neumar, haar vijfde man, trouwde Betty in 1991. Hij stierf in 2007. Zijn dood leek natuurlijk, maar de symptomen konden ook wijzen op een arsenicumvergiftiging. Zijn familie liet zijn dood onderzoeken, maar de autoriteiten konden niet bewijzen dat Betty Neumar bij zijn dood was betrokken.

Pas in 2008 werd Neumar opgepakt, nadat de politie in North Carolina de zaak rond de dood van Harold Gentry had heropend. Justitie had bewijs dat Neumar minstens drie huurmoordenaars had benaderd om haar echtgenoot te vermoorden. Pas toen kwam aan het licht dat de Zwarte Weduwe sinds 1950 vijf echtgenoten had gehad die allen waren gestorven.

Alleen voor de dood van Harold Gentry werd ze aangeklaagd, maar later weer op borgtocht vrijgelaten. Van een rechtszaak is het nooit gekomen, die werd steeds uitgesteld. Wat er precies is gebeurd met haar vijf echtgenoten, zal altijd een raadsel blijven. Dat geheim heeft Betty Neumar meegenomen in haar graf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl