Politie bij het centrum in Leiden
NOS NieuwsAangepast

Verdachte dodelijke steekpartij Leiden 'cliënt van de instelling'

De politie in Leiden heeft een verdachte aangehouden voor de steekpartij waarbij vrijdag een 66-jarige Leidenaar om het leven kwam. Twee andere slachtoffers raakten gewond, van wie één ernstig.

Volgens Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de Oude Rijn, waar verschillende hulporganisaties zijn gevestigd, gaat het om een cliënt van een van deze organisaties. De politie bevestigt dit niet.

"Onze gedachten en gebeden gaan uit naar alle betrokkenen bij dit incident, de slachtoffers, hun familie, de cliënt die geen andere uitweg zag dan dit, de medewerkers van De Bakkerij en alle inpandige organisaties en omwonenden", schrijft De Bakkerij op zijn website.

Klopjacht

Na de aanval sloeg de verdachte op de vlucht. Daarop heeft de politie een klopjacht georganiseerd, en is er urenlang door zwaarbewapende agenten en een politiehelikopter naar de man gezocht.

De verdachte is rond 15.00 uur aangehouden op de Langegracht in Leiden, niet ver van de Oude Rijn. De politie weet nog niet zeker of hij ook echt de dader is. Dat wordt nog onderzocht. Mensen die meer weten, wordt gevraagd om zich bij de politie te melden.

Dit zijn beelden van de aanhouding:

Zo wordt verdachte steekpartij Leiden aangehouden

Over een motief voor de steekpartij is nog niets bekend. Er is een doorzoeking geweest in een nabijgelegen dak- en thuislozenopvang, maar daar is niets aangetroffen.

De slachtoffers van de steekpartij zijn volgens de voorzitter van het diaconaal centrum medewerkers. Voorzitter Bert Verweij zei eerder tegen Omroep West dat het gaat om een betaalde medewerker, een vrijwilliger en iemand die namens een andere hulporganisatie in het centrum werkt.

Dit zijn beelden van de nasleep van het incident:

Steekpartij Leiden: Dode en gewonden

De komende dagen worden door het diaconaal centrum twee bijeenkomsten georganiseerd. Een besloten bijeenkomst voor nazorg voor direct betrokkenen en werkzame vrijwilligers en medewerkers en op zondag een stilte-bijeenkomst in de Hooglandse Kerk waar ook inwoners van de stad welkom zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl