Naar de vermisje jongen werd gistermiddag een grote zoekactie opgezet
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Jongen (16) verdrinkt bij reddingspoging familie in Wassenaar

Een 16-jarige jongen is verdronken toen hij gistermiddag probeerde om twee familieleden te redden uit de Noordzee bij strandopgang de Wassenaarse Slag.

De jongen, die samen met twee familieleden uit Duitsland op vakantie was in Nederland, kon zelf niet zwemmen, zegt een woordvoerder van reddingsmaatschappij KNRM bij Omroep West.

De familie was daarom "enigszins aan de kant gebleven, maar blijkbaar toch net te diep het water ingegaan", aldus de woordvoerder. Toen twee van de drie zwemmers in de problemen raakten, probeerde de 16-jarige jongen te helpen. Daarbij ging het mis. De familieleden wisten het strand veilig te bereiken. De jongen raakte vermist.

Menselijke keten

Hulpdiensten zetten direct een grote zoekactie op, waarbij ook twee helikopters en een aantal boten werd ingezet. Strandgangers vormden samen met de reddingsdiensten een menselijke keten in het water.

Aanvankelijk werd de jongen niet teruggevonden, maar vanochtend rond 07.00 uur werd zijn lichaam gezien in de branding tussen de Wassenaarse Slag en Katwijk aan Zee.

Advertentie via Ster.nl