NOS NieuwsAangepast

Noodweer dreigt, maar grote festivals gaan vooralsnog door

De organisaties van Bospop, Awakenings en Wildeburg beslissen later vandaag of de festivals in de loop van de dag door kunnen gaan vanwege het voorspelde noodweer. Gisteravond gaf het KNMI code oranje af voor onder meer Limburg en Noord-Brabant.

"Zondag in de middag en avond is er mogelijk zwaar weer op komst met zware windstoten", schrijft de organisatie van Bospop op Facebook. Het festival roept campinggasten op hun tenten goed vast te zetten en eventuele partytenten af te breken. Ook wordt bezoekers aangeraden om losse spullen goed op te bergen. Het bluesrockfestival in Weert trekt jaarlijks zo'n 50.000 bezoekers.

In het Brabantse Hilvarenbeek wordt vandaag de laatste dag van het technofestival Awakenings gehouden. Dat trekt ruim 100.000 bezoekers. De festivalorganisatie schrijft online "de situatie nauwlettend in de gaten" te houden: "We zullen uiterlijk zondagochtend om 10.00 uur een update geven."

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zegt tegen persbureau ANP dat de autoriteiten in nauw overleg staan met de festivalorganisaties. Ook de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft contact met het bestuur van Bospop.

In Kraggenburg in Flevoland vindt de laatste dag van festival Wildeburg plaats. Die organisatie meldt online dat bezoekers van het festival gewoon welkom zijn vanaf 10.00 uur. Wel vragen ze festivalgangers voorbereid te zijn op de regen en weersvoorspellingen in de gaten te houden. Om 12.00 uur komen zij met een nieuwe update rond het verwachte noodweer.

Het KNMI heeft voor vanmiddag en vanavond code oranje afgegeven voor het oosten en zuidoosten van het land. Het instituut waarschuwt onder meer voor zware onweersbuien waarbij kans is op grote hagelstenen. Het is nog onduidelijk waar precies de zwaarste buien zullen vallen in het gebied waar code oranje geldt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl