NOS Nieuws

Wekdienst 8/7: Rutte praat koning bij • Verstappen rijdt kwalificatie GP Groot-Brittannië

Goedemorgen! Na de val van het kabinet praat demissionair premier Rutte de koning bij. En Max Verstappen komt in actie tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Eerst het weer: Het is zonnig en het wordt zeer warm: 29 tot 34 graden. Bij weinig wind neemt later vandaag in het zuiden de kans op een lokale onweersbui toe.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Na 543 dagen viel het kabinet gisterenavond. Demissionair premier Rutte praat de koning vandaag bij. De koning is daarvoor teruggekomen van vakantie. Volg de laatste ontwikkelingen over de val in ons liveblog.
  • De renners in de Tour de France rijden in de achtste etappe van Libourne naar Limoges. De etappe is live te volgen NPO1 en op NOS.nl en in de NOS-app vanaf 13.40 uur.
  • Formule 1-coureur Max Verstappen hoopt tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië voor de zevende keer dit seizoen poleposition te bemachtigen. Gisteren was Verstappen in de eerste twee vrije trainingen voor de snelste. De tweevoudig wereldkampioen won de race op Silverstone nog nooit.
  • In Georgië wordt de finale van het EK onder 21 voor mannen gespeeld tussen Spanje en Engeland. De wedstrijd begint om 18.00 uur. De uitzending op NPO 1 begint om 17.40 uur. De wedstrijd is ook te zien op NOS.nl en de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Op de val van het kabinet is verdeeld gereageerd. Klimaatorganisatie Urgenda noemt het creëren van een kabinetscrisis over het asielbeleid roekeloos en ook andere mileuactiegroepen vrezen dat klimaatbeleid hiermee ernstige vertragingen oploopt. Maar bijvoorbeeld de FNV betreurt de val niet en ook vakbond CNV noemt de val "triest maar onvermijdelijk".

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het wordt dus weer heel warm vandaag. Grote kans dat in veel huizen de airco weer wordt aangezet. Bijna 30 procent van de huishoudens in Nederland heeft tegenwoordig een airco en dat worden er in de toekomst steeds meer. Toch is het niet bepaald goed voor het milieu. Maar hoe houd je je huis nou het beste koel zonder?

Zo houd je je huis koel zonder airco

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl