NOS SportAangepast

Van de Zandschulp komt op Wimbledon tekort tegen Davidovich: 'Wisselvallig, wel kansen gehad'

Van de Zandschulp komt op Wimbledon tekort tegen Davidovich

Botic van de Zandschulp is er op Wimbledon niet in geslaagd de derde ronde te bereiken. De al weken met zijn vorm tobbende nummer 44 van de wereld liet wel herstel zien in zijn partij tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP-34), maar genoeg voor de overwinning was het niet: 1-6, 6-2, 2-6, 3-6.

Alle Nederlanders zijn nu uitgeschakeld in het enkelspel: Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer verloren al in de eerste ronde.

Na zijn zwaarbevochten zege van donderdag op de Chinees Zhang Zhizhen leek Van de Zandschulp tegen Davidovich sterk van start te gaan. Bij zijn eerste servicebeurt sloeg hij zich naar 40-0, maar Davidovich knokte zich terug waarna een dubbele fout en een afzwaaier met de forehand al de eerste break van de wedstrijd betekende.

Twee games later produceerde Van de Zandschulp op breekpunt andermaal een dubbele fout en mocht hij de set als verloren beschouwen. De puntenverdeling in de openingsset (27-13 in Spaanse voordeel) sprak boekdelen.

Schrok Van de Zandschulp tegen Zhang pas bij 1-4 in de tweede set wakker, nu was hij eerder terug bij de les. Het serveerwerk was plots beter verzorgd en ook tennissend had hij meer in de melk te brokkelen tegen Davidovich, die hij al meteen bij een 1-0 voorsprong wist te breken.

Na een gemist breakpunt op 4-1 was het op 5-2 alsnog raak voor de Nederlander, die goed het oog had in de dropshots waarvan Davidovich zich veelvuldig bediende.

Bekijk hieronder het interview met Van de Zandschulp, na afloop van de nederlaag:

Van de Zandschulp klaar op Wimbledon na nederlaag op Davidovich: 'Wel kansen gehad'

Doordrukken zat er echter niet in. In het nauw gebracht door een paar uiterst diepe returns leverde Van de Zandschulp in de derde set meteen zijn service in. Een duur inzinkinkje. Er kwamen weliswaar nog voldoende kansen om wat terug te doen tegen Davidovich, die zich enkele malen van de onderhandse service bediende, de taaie Spanjaard redde zich telkens uit de benarde situaties.

'Wisselvallig, wel kansen gehad'

"Het was wisselvalig, twee sets goed gespeeld. Ik had drie servicegames om wat terug te doen, dat had een kantelpunt kunnen zijn. Maar jammer genoeg pak ik die kansen niet", besluit Van de Zandschulp na afloop.

Ook in de vierde set kende Van de Zandschulp, die naar Londen was afgereisd met maar liefst zes verliespartijen op rij op zijn conto, een valse start. Onder andere zijn zevende dubbele fout van de wedstrijd kostte hem op 1-1 een servicegame. En uiteindelijk een plaats in de derde ronde.

"Vorig jaar draaide ik een beter seizoen op gras, met de verloren vierde ronde tegen Nadal (op Wimbledon, red) en een halve finale op Queen's", besluit Van de Zandschulp, die door een blessure geen ideale voorbereiding kende richting Wimbledon. "Voor mij is het belangrijk dat ik de toernooien vooraf meer vertrouwen kan opdoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl