Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Willem-Alexander viert Koningsdag volgend jaar in Emmen

Koning Willem-Alexander gaat volgend jaar op 27 april met zijn gezin en andere leden van de koninklijke familie naar Emmen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Het is voor het eerst dat de koning Drenthe aandoet op Koningsdag. Zijn moeder, koningin Beatrix, bezocht in 2002 de Drentse steden Hoogeveen en Meppel in het kader van Koninginnedag.

De burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout, reageert verheugd op het bezoek van de koning. "Wij willen tijdens het bezoek het beste van onszelf laten zien en hem graag kennis laten maken met de veelzijdigheid van onze stad, de dorpen en de wijken", zegt hij op de site van zijn gemeente.

Koningsdag zal volgens hem ook aangegrepen worden "om de trots van de inwoners op gemeente en regio onder zijn aandacht te brengen".

Programma nog niet bekend

De Drentse stad gaat de komende maanden aan de slag met het samenstellen van het programma en het uitzoeken van locaties.

Dit jaar vierde de koning zijn verjaardag in Rotterdam. Die viering viel samen met het tienjarig jubileum van zijn koningschap.

Dit was Koningsdag in Rotterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl