Schade aan het spoor in Groningen
NOS NieuwsAangepast

NS verwacht vandaag hervatting treinverkeer Noord-Nederland, met beperkingen

De NS verwacht dat vandaag in het grootste deel van Noord-Nederland de treindienstregeling kan worden hervat - maar waarschuwt voor logistieke beperkingen en vertragingen.

Storm Poly heeft zware schade aangericht op het spoor. Sinds gisterochtend ligt het treinverkeer in Noord-Nederland grotendeels plat. ProRail werkt de hele nacht door om het noordelijke spoornetwerk vrij te maken van bomen en takken, en de bovenleidingen te repareren.

De NS gaat ervan uit dat de dienstregeling in de noordelijke provincies vanochtend wordt hervat. "Maar het is de vraag of de treinen dan op de juiste plek kunnen staan en of ze lang genoeg zijn", zegt een woordvoerder.

'Houd rekening met vertraging en uitval'

Aan het begin van de avond werden reizigers al gewaarschuwd voor de nasleep van storm Poly. In delen van Noord-Holland en Utrecht, waar gisteren het grootste deel van de dag ook geen trein reed, is stapsgewijs de dienstregeling weer hervat.

Ook op enkele regionale trajecten rijden weer beperkt treinen. ProRail meldt dat het gaat om de Valleilijn van Connexxion tussen Amersfoort en Ede, de Arriva-verbinding tussen Emmen en Zwolle en de lijn Zwolle-Enschede, waar Keolis de vervoerder is.

Zo raasde Poly over Nederland:

Zo raasde storm Poly over Nederland

Gisteren waren er de hele dag vanwege storm Poly wegafsluitingen en files. Inmiddels zijn de meeste snelwegen weer vrijgemaakt van bomen en andere stormschade op het wegdek. Op sommige N-wegen gaan de opruimwerkzaamheden wat langer duren.

Zo zal het in de omgeving Haarlem en Zandvoort nog dagen duren voordat alle takken en bomen van de weg zijn gehaald, zegt de Veiligheidsregio Kennemerland. Deze regio is zwaar getroffen door de storm. Een vrouw kwam in Haarlem om het leven door een omgewaaide boom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl