Tweede 'lesbische blogger' blijkt Amerikaanse man

tijd van publicatie Aangepast

Je voordoen als een lesbische blogster is blijkbaar een trend. Nadat dit weekend een Amerikaanse man werd ontmaskerd die pretendeerde de lesbische blogster Amina Abdullah uit Syrië te zijn, is nu nog een Amerikaan opgestaan die toch geen lesbische vrouw blijkt te zijn.

Het gaat om de schrijver van de Amerikaanse lesbische blog LezGetReal.com. Dat zou Paula Brooks zijn, maar nu heeft 'ze' aan de Washington Post verteld dat ze eigenlijk de gepensioneerde bouwvakker Bill Graber van 58 is.

Het werd Graber te heet onder de voeten toen vorige week steeds meer twijfel rees over de Syrische blog A Gay Girl in Damascus. De echte schrijver daarvan, Tom MacMaster, had namelijk ook op LezGetReal.com geschreven, voordat hij A Gay Girl begon. Graber, als Brooks, wees verschillende kranten op het IP-adres van de zogenaamd Syrische blog. En zo kwam ook Brooks zelf onder vuur te liggen.

Waarom?

Maar waarom doet iemand zich voor als een lesbische blogger? MacMaster deed het om het Westen te laten zien wat er in het Midden-Oosten aan de hand is, en om de betogers een stem te geven. Graber zegt dat hij begon te schrijven nadat hij in zijn eigen vriendenkring had gezien hoe lesbiennes worden behandeld. "Ik dacht dat mensen me niet serieus zouden nemen als ik het als mezelf zou doen, een heteroseksuele man", zei Graber.

Zijn contact met Amina zou puur toeval zijn geweest. De twee 'flirtten' ook regelmatig online, zonder dat ze wisten dat de ander ook een man was.

Op LezGetReal staat een stuk van de hoofdredacteur, die zich afvraagt wat de fascinatie van mannen is met lesbische fantasieën. Ook zegt ze nog steeds moeite te hebben met het idee dat Paula Brooks, met wie ze al drie jaar werkte, niet echt bestaat. Ook schrijft ze dat ondanks zijn personage, alle berichten op de site echt zijn geweest.

Munchausen by internet

De Washington Post beschrijft een hele reeks van bekende bloggers die iemand anders bleken te zijn. Volgens de krant bestaat daar in de psychiatrie inmiddels de term 'Munchausen by internet' voor, naar de psychische aandoening Munchausen by proxy, waarbij iemand steeds medische hulp zoekt voor gefingeerde ziektes bij henzelf of anderen.

Door: Helen