In Puy du Fou wordt het verleden nagespeeld
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Frans attractiepark Puy du Fou ziet Meppel als mogelijke nieuwe locatie

Het Franse Puy du Fou wil mogelijk een themapark van 60 hectare bouwen in Meppel. Dat zegt de Meppelse wethouder Klaas de Vries tegen RTV Drenthe. Het park mikt op honderdduizenden bezoekers per jaar.

Er moeten voorstellingen en shows gehouden worden over de geschiedenis van Europa en met name die van Nederland. Wat de concrete invulling van het park gaat worden, is nog niet bekend. Attracties zoals achtbanen komen er in ieder geval niet.

Puy du Fou begon in 1978 met een themapark in Frankrijk, dat jaarlijks zo'n 2,5 miljoen bezoekers trekt. "We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we nieuwe parken in de wereld willen realiseren", laat het park weten aan RTV Drenthe.

Zo is er al een park in Spanje en er worden shows opgevoerd in Engeland en Shanghai. Daarnaast wordt er binnenkort een locatie geopend in het Amerikaanse Tennessee.

Meppel is nu dus ook in beeld, zo bevestigt wethouder De Vries. Meppel is de enige locatie die het park op oog heeft voor een locatie in Noord-Europa.

In Frankrijk werd een compleet Middeleeuws dorp nagebouwd

Volgens wethouder De Vries biedt het park veel kansen voor de werkgelegenheid in de regio, maar ook voor toerisme en opleiding.

Als het park er daadwerkelijk komt, is de verwachting dat het 800.000 bezoekers per jaar gaat trekken. Puy du Fou verwacht dat er na vijf jaar zo'n 800 mensen fulltime werken, en dat kan oplopen naar 1.500 medewerkers na tien jaar.

Efteling

Nederland is geen onbekend terrein voor Puy du Fou. Sinds 2012 is het bedrijf actief in de Efteling. Daar werkt het mee aan de attractie 'Raveleijn', waar een team van vijftig artiesten en technici van Puy de Fou ingezet wordt.

Er was eerder sprake dat Puy du Fou een vestiging in Nederland zou openen, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan.

Muziekact in 16 meter hoge klok in park Frankrijk

Advertentie via Ster.nl