NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Gerommel in Russische leger, Jenin en gedichten over storm Poly

Het gaat niet goed met de Russische legertop. Verschillende generaals zijn al dagen lang niet gezien. Volgens Michel Krielaars, voormalig correspondent in Moskou, melden de Russische media dat alles goed met het land. Zo wordt er niet gesproken over de Wagner-opstand.

Het Israëlische leger voerde een grootschalige militaire operatie uit in een wijk van de stad Jenin. De wijk wordt door Israël gezien als plek van waaruit terroristische acties worden voorbereid. De Palestijns-Nederlandse documentairemaker Sakir Khader, onlangs nog in Jenin, vertelt meer over de situatie in de stad.

In 1773 werd een Psalmberijming uitgebracht. Nu, 250 jaar later, is die nog steeds populair. Schrijver Maarten 't Hart schreef er in 2006 een boek over.

Dichter Ingmar Heytze droeg gedichten voor die gingen over stormen, op de dag dat storm Poly over ons land raasde.

Deze aflevering van Het Beste van het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl