NOS Nieuws

Mea culpa van Colosseum-krasser: 'Hij bleef zich maar verontschuldigen'

De Italiaanse politie heeft gesproken met de man die vorige week internationaal ophef veroorzaakte door namen in het Colosseum te krassen. De in het Engelse Bristol woonachtige Ivan Dimitrov werd opgespoord in zijn geboorteland Bulgarije.

"Hij belde ons terug nadat we zijn mobiele nummer uit de hoteladministratie hadden gehaald en een boodschap hadden achtergelaten om contact op te nemen", zegt een politiewoordvoerder tegen de Britse Daily Mail. Volgens hem had de 27-jarige "oprecht berouw".

"Hij vertelde dat hij veel spijt had van wat hij had gedaan en bleef zich maar verontschuldigen. Ik denk dat hij zich ook zorgen maakte over de consequenties. We hebben uitgelegd dat twee tot vijf jaar celstraf en een boete van 15.000 euro mogelijk zijn."

Namen gekerfd

Een verbolgen Amerikaanse toerist filmde Dimitrov eind vorige maand bij een bezoek aan het 2000 jaar oude monument in Rome. Te zien was hoe hij met een sleutel zijn naam en die van zijn vriendin Haley met een jaartal in de oude stenen kerfde.

Toen de Amerikaan hem aansprak, glimlachte Dimitrov alleen schaapachtig:

Toerist krast naam op Colosseum

Door de wereldwijde ophef werd de man al snel geïdentificeerd als een fitnessinstructeur en koerier uit Bristol, die samen met zijn vriendin een rondreis van drie weken maakte door Europa. De Italiaanse minister van Cultuur sprak eerder al schande van de actie en zegt nu te hopen dat de rechter streng zal straffen.

De vriendin hoeft zich volgens de Italiaanse politie geen zorgen te maken. "Er is geen klacht tegen haar ingediend, dus wat ons betreft is ze onschuldig. Al zou ze technisch gesproken als medeplichtig kunnen worden gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl