Jan Stekelenburg in 2012
NOS Sport

Voormalig Studio Sport-presentator Jan Stekelenburg (81) overleden

Voormalig Studio Sport-presentator Jan Stekelenburg is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek.

De in Maarssen geboren Stekelenburg begon in 1968 bij de NOS en zou uiteindelijk tot in 2022 werkzaam blijven bij NOS Sport. In zijn journalistieke loopbaan, die meer dan een halve eeuw besloeg, was hij onder meer presentator, commentator, verslaggever en eindredacteur.

Lange tijd combineerde Stekelenburg zijn freelance-werkzaamheden voor de NOS met een baan als gymdocent, en later als (con)rector, op een middelbare school in Amsterdam.

Commentaar bij goud van Lange Mannen

Stekelenburg, de tweelingbroer van de in 2003 overleden Johan Stekelenburg (voormalig FNV-voorzitter en burgemeester van Tilburg), was commentator bij de olympische titel van de Nederlandse volleyballers in Atlanta in 1996. Hij zag het zelf als het hoogtepunt van zijn loopbaan in de sport.

Bekijk hieronder de hoogtepunten uit de carrière van Stekelenburg als verslaggever en presentator:

Jan Stekelenburg was presentator, verslaggever en eindredacteur bij NOS Sport

Stekelenburgs eerste grote evenement voor de NOS waren de Olympische Spelen in Mexico-Stad in 1968. De uitgestelde Spelen van Tokio, in 2021, waren de veertiende en laatste Zomerspelen waarbij hij betrokken was.

Tijdens de Elfstedentocht van 1985, de eerste weer na 22 jaar, deed hij verslag van de schaatsmarathon door Friesland vanuit standplaats Franeker.

Van 2004 tot en met 2014 was Stekelenburg de vaste eindredacteur van De Avondetappe in de jaren dat het programma tijdens de Tour de France met Mart Smeets als presentator door Frankrijk reisde.

De drie zoons van Stekelenburg zijn allemaal ook in de sport terechtgekomen: Maarten als voetbaltrainer, terwijl Jeroen en Milan zichtbaar zijn bij respectievelijk NOS Sport en sportzender ESPN.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl