NOS NieuwsAangepast

Aegon kiest Bermuda als vestigingsplaats, geen toezicht meer door DNB

Aegon verhuist z'n juridische hoofdzetel naar Bermuda. Dat betekent dat de financiële dienstverlener valt onder het toezicht op de oude Britse kolonie en niet meer onder De Nederlandsche Bank.

Het hoofdkantoor blijft wel in Nederland. Ook zal Aegon in Nederland belasting blijven afdragen en zijn notering aan de effectenbeurs Euronext in Amsterdam behouden.

Aegon verkocht onlangs z'n Nederlandse verzekeringstak aan ASR. Daardoor heeft het geen verzekeringsactiviteiten meer in Nederland. De Nederlandsche Bank als hoofdtoezichthouder is daarom volgens Aegon niet meer gepast.

Gericht op Amerikaanse markt

In een persbericht wijst Aegon erop dat veel internationaal gerespecteerde verzekeringsmaatschappijen hun juridische hoofdzetel op Bermuda hebben. Het bedrijf wil zich nadrukkelijker richten op de Amerikaanse markt. De financieel dienstverlener is ook nog actief in Spanje, Portugal, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en China.

DNB kijkt niet op van de wijziging. "Aegon verwacht dat het binnenkort geen Nederlands verzekerbedrijf zal hebben en dan is het logisch dat het onder een andere toezichthouder gaat vallen", laat een woordvoerder aan het ANP weten.

De aandeelhouders moeten de overgang nog goedkeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl