Gijs Brouwer
NOS Sport

Wimbledon-debuut Brouwer brengt aantal Nederlanders in enkelspel op drie

Gijs Brouwer doet volgende week mee aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. Doordat hij zich afgelopen week met succes door het kwalificatietoernooi werkte, zijn er drie Nederlanders actief in het enkelspel.

Brouwer toonde zijn beste vorm op het Londense gras, waar hij alle drie de partijen zonder setverlies won. Met de zege op Otto Virtanen (6-4, 6-2, 6-4) stelde hij donderdagmiddag zijn kwalificatie veilig.

Het succes is een welkome opsteker voor Brouwer, die tot deze week zijn laatste negen officiële duels had verloren. Waarvan acht dus in een eerste ronde. "Dit jaar is het ook weer wisselvallig. Ik heb er nog geen oplossing voor gevonden. Er wordt hard aan gewerkt", beloofde hij na zijn nederlaag in Rosmalen.

Bekijk hier het interview met Gijs Brouwer in Rosmalen:

Brouwer verliest in Rosmalen voor achtste keer op rij: 'Het is lastig'

Brouwer is de huidige nummer 153 van de wereld en hikt al ruim een jaar tegen de tophonderd aan. Vorig jaar dwong hij wel een grandslamdebuut af, toen hij als qualifier zelfs de tweede ronde wist te halen op de US Open.

Griekspoor geplaatst

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van Wimbledon. Laatstgenoemde geniet zelfs voor het eerst een geplaatste status, als nummer 29 van de lijst.

Wimbledon begint op maandag 3 juli. Brouwer is de enige van de zeven Nederlanders (mannen en vrouwen) die de kwalificaties overleefde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl