In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Zeker 40 woningen ontruimd door gaslek in Grevenbicht

In het Limburgse dorp Grevenbicht zijn tientallen woningen en een restaurant ontruimd geweest vanwege een gaslek. De brandweer had op advies van netbeheerder Enexis alles in een straal van 70 meter rond het lek laten ontruimen. "Het gas spuit er met kracht uit", aldus de brandweer.

Het ging volgens 1Limburg om zeker veertig ontruimde woningen. De bewoners werden evenals de bezoekers van het restaurant opgevangen in een horecagelegenheid.

"We zijn bang voor een gasophoping in de woningen, dus ontruimen we uit voorzorg", liet een woordvoerder van de brandweer bij de regionale omroep weten.

Later op de avond verrichtte de brandweer metingen in meerdere woningen, daarbij werden geen hoge concentraties gas vastgesteld. Daarop kon iedereen weer huiswaarts keren.

Graafwerkzaamheden

Het gaslek zou zijn ontstaan als gevolg van graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel. Daarbij zou een pijplijn met een flinke doorsnee zijn geraakt.

Enexis plaatste minimaal acht ballonnen om de lekkage in te dammen. Ze worden in de leiding geblazen om de gastoevoer af te sluiten. Pas daarna kon worden begonnen met het repareren van het lek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl