NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Keti Koti en de eerste vrijgeboren zwarte vrouw van Suriname

Elisabeth Samson was de eerste vrijgeboren zwarte vrouw van Suriname. In het kader van Keti Koti spraken we met Cynthia McLeod. Zij schreef een boek over Samson. McLeod denkt dat ze zich een gevangene voelde door haar huidskleur.

Schrijver Anjet Daanje schrijft al jaren boeken, maar viel nu plots in de prijzen. Drie maar liefst. Eerst de Boekenbon Literatuurprijs, daarna de Libris Literatuurprijs en tot slot ontving ze de Constantijn Huygensprijs. In 't Oog vertelde ze over haar carrière.

Hoe gaat het contact tussen een crimineel en een misdaadjournalist? Vico Olling weet er alles van. Hij volgde Mink K., die veroordeeld is voor het invoeren van cocaïne en het opzetten van een drugslab. Olling ontmoette hem meerdere keren.

Tot slot een terugblik in ons archief. Donderdag overleed oud-commentator Jan Stekelenburg van Studio Sport. Op 22 december 2018 sprak Cees Grimbergen in het Oog met hem en zijn drie zoons: Maarten Stekelenburg, Jeroen Stekelenburg en Milan van Dongen. Cees kon zich goed voorstellen dat het voor Jan altijd een mooi moment was om met zijn zoons aan tafel te zitten.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl