NOS Sport

Luiten laat in München op laatste holes toernooizege glippen, wel tweede plaats

Luiten loopt op slotholes toernooizege in München mis

Joost Luiten was in München dicht bij zijn eerste toernooizege sinds 2018, maar moest de winst bij het BMW International Open in de slotronde aan de Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence laten.

Luiten kende een matige slotronde van 74 slagen (2 boven het baangemiddelde) en verspeelde in de laatste holes zijn eerste plaats.

Met een eindscore van 13 slagen onder het gemiddelde won Lawrence het toernooi. Luiten pakte met -12 de tweede plek en vier golfers deelden de derde plaats. Daan Huizing kende met 73 slagen evenals Luiten een zwakke slotronde, leek uit de toptien te verdwijnen, maar eindigde met -10 toch nog op de gedeelde zevende positie.

Terug op hoogste niveau

Luiten keerde eerder dit jaar na een moeilijke periode vol blessures en mentale problemen terug op het hoogste golfniveau. Met drie podiumplaatsen liet hij zien weer mee te kunnen met de besten. Vrijdag bevestigde de 37-jarige golfer uit Bleiswijk zijn goede vorm met een hole-in-one in München en zaterdag pakte hij de koppositie.

Ondanks een mindere laatste ronde was Luiten tot op de laatste holes in de race om een einde te maken aan een periode van vijf jaar zonder zege op de DP World Tour, voorheen de European Tour. In 2018 was hij in Oman voor het laatst succesvol en eerder won hij in Maleisië (2011), Oostenrijk (2013), Wales (2014) en bij het KLM Open (2013 en 2016).

Spannende ontknoping

Op de zeventiende de hole in München ging het mis. Lawrence maakte een birdie (twee slagen onder het baangemiddelde) en kwam zo op gelijke hoogte. Luiten miste vervolgens een korte putt en stond voor het eerst niet meer aan kop op de slotdag. Hij kon de schade niet meer repareren en was zichtbaar aangeslagen.

Op de achttiende hole was Luiten dicht bij een birdie, wat hem een gedeelde eerste plaats had opgeleverd en daarmee een play-off om de winst. De bal bleef echter enkele centimeters verwijderd van de hole. Daarmee kon de 26-jarige Lawrence de felicitaties in ontvangst nemen voor zijn vierde toernooiwinst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl