Twee gewonden krijgen eerste hulp na de steekpartij
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Zwaargewonde bij steekpartij na hockeyfeest Waalwijk

Bij een vecht- en steekpartij na een hockeyfeest in Waalwijk is vannacht een aantal mensen gewond geraakt, van wie een ernstig.

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Maar volgens voorzitter Jan de Ruijter ging het mis toen een oud-voorzitter van de Hockeyclub Waalwijk samen met zijn vrouw omstreeks 02.00 uur van het feest naar huis wilden fietsen.

"De vrouw is bij een versmalling van een paadje per ongeluk tegen een scooter gereden", aldus De Ruijter bij Omroep Brabant. De scooter bleek van een groep jongeren die toevallig in de buurt was.

"Die jongens, die niet bij het feest betrokken waren en ook geen link hebben met de club, stonden daar in de weg. De vrouw wilde erlangs en raakte de scooter heel licht, met het kinderzitje. Vervolgens is ze van haar fiets getrapt en in elkaar geslagen. De oud-voorzitter is voor zijn vrouw opgekomen. Hij kreeg ook klappen. Toen hebben ze mensen gebeld van de club", zegt De Ruijter. "Die zijn gekomen en vervolgens neergestoken."

Het gaat nu goed met hen

Een lid van de hockeyclub werd in zijn nek gestoken, de ander is in zijn been geraakt. De twee gewonden zijn 17 en 20 jaar oud. Volgens De Ruijter is de wond bij het slachtoffer dat in zijn nek werd geraakt niet diep. "Hij kon met een paar hechtinkjes naar huis." Degene die in zijn been werd gestoken, is wel zwaargewond geraakt. "Maar het belangrijkste is dat het nu goed met hen gaat. Daar zijn we heel erg blij mee."

Na het incident maakte een groepje onbekenden zich uit de voeten. Er is nog niemand opgepakt.

"Heel treurig", noemt De Ruijter de vecht- en steekpartij. "Maar wij kunnen hier als hockeyclub helemaal niets aan doen."

De Hockeyclub Waalwijk bestaat 75 jaar en en viert dat het hele weekend. Ook vanavond, benadrukt de voorzitter. "We hadden al veel beveiligers staan. Nu hebben we nog wat meer beveiliging geregeld."

Advertentie via Ster.nl