NOS Voetbal

Vijfvoudig Oranje-international Vermeer terug in eredivisie: keeper tekent bij PEC

Kenneth Vermeer is vanaf komend seizoen weer te zien in de eredivisie. De 37-jarige oud-keeper van Ajax en Feyenoord en vijfvoudig Oranje-international heeft een contract binnengesleept bij het gepromoveerde PEC Zwolle.

Vermeer tekent, onder voorbehoud van de medische keuring, voor een jaar met een optie voor nog een seizoen.

Kenneth Vermeer

Vermeer zat sinds zijn vertrek bij FC Cincinnati in mei zonder club. "Het voelt goed om terug te keren in Nederland in een voor mij bekende competitie bij een nieuwe club", laat hij weten op de website van PEC Zwolle weten.

"Ik ken PEC Zwolle als een club die staat voor verzorgd en aanvallend voetbal. Onder trainer Dick Schreuder is die speelwijze nóg belangrijker gemaakt en verder doorontwikkeld en dat past goed bij mijn eigen voorkeur. Ik heb een goed gevoel over het plan dat de club met mij en de andere keepers heeft en ik maak daar dan ook graag onderdeel van uit."

Saillant gegeven: toen PEC in 2014 de bekerfinale won met 5-1, was Vermeer de ongelukkige doelman bij tegenstander Ajax.

Met Suriname naar WK

Vermeer wisselde onlangs van nationaal team en wil met Suriname een gooi doen naar plaatsing voor het WK in 2026.

Suriname sneuvelde vorige week in de voorronde van de Gold Cup - het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika - na strafschoppen tegen Puerto Rico. Vermeer was daar niet bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl