NOS Nieuws

Wekdienst 22/6: Bolsonaro voor de rechter • Laatste dag staatsbezoek België

Goedemorgen! De zoektocht gaat verder naar de vermiste onderzeeër. De tijd dringt, want de zuurstof raakt vandaag op. Ook is het de laatste dag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan België.

Eerst het weer: vandaag trekt een gebied met regen over de zuidoostelijke helft van het land. In het zuiden en oosten kan daarbij veel regen vallen. Verder naar het westen is het meest droog met soms wat zon. Het wordt 22 tot 24 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Voor de kust van Canada gaat de zoektocht verder naar de vermiste onderzeeër. Naar verwachting raakt vandaag de zuurstof op in de onderzeeër. Toen het duikbootje vermist raakte, afgelopen zondag, was er nog voor 96 uur aan zuurstof. Aan boord zitten vijf mensen.
  • De Braziliaanse oud-president Jair Bolsonaro moet voor de rechter verschijnen. Hij wordt onder meer beschuldigd van machtsmisbruik. Als Bolsonaro wordt veroordeeld, kan hij voor acht jaar worden uitgesloten van de politiek.
  • Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten hun driedaagse staatsbezoek aan België af. Op de laatste dag staan Leuven en Antwerpen op het programma. Een samenvatting van het staatsbezoek is vanavond te zien bij de NOS. Acteur en presentator Tom Waes en VRT-koningshuisdeskundige Pascale Mertens laten in de uitzending hun licht schijnen over het bezoek. NOS Koningspaar in België is vanaf 19.32 uur te zien op NPO Start en NPO 2.

Wat heb je gemist?

De regels om mee te dingen naar de Oscar voor Beste Film zijn aangescherpt. Om vanaf 2025 kans te maken moeten films veel langer in bioscopen te zien zijn geweest dan eerst het geval was.

Met de aanpassing wil organisatie The Academy of Motion Picture Arts and Sciences dat in de categorie ook echt films terechtkomen die vooral gemaakt zijn voor het grote doek. Het betekent dat het voor streamingdiensten moeilijker wordt om mee te dingen. Voor de andere 22 categorieën blijven de regels wel hetzelfde.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Archeologen hebben bij Tiel een openluchtheiligdom gevonden van zo'n 4000 jaar oud. De onderzoekers spreken over een "spectaculaire vondst die uniek is voor Nederland". Maar een toeristische attractie wordt het niet: er komen loodsen op het terrein.

Nederlandse 'Stonehenge' wordt geen toeristische attractie: 'Komen loodsen op'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl