NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: toekomst luchtvaart en een schrijver die zichzelf (op papier) doodt

Vliegen we nog in de toekomst? Zo ja, hoe dan? Over die vraag ging het afgelopen week in Parijs. Vliegtuigbouwers kwamen daar bij elkaar. Ze denken dat over twintig jaar het aantal vliegtuigen is verdubbeld, zegt luchtvaartjournalist Yteke de Jong.

De Indiase premier Modi trok door de Verenigde Staten. Hij bezocht onder anderen de Amerikaanse president Biden. Het bezoek startte op 21 juni en dat is niet zomaar, legt Zuid-Azië-deskundige Devi Boerema uit.

Actrice Hannah Verboom wil meer aandacht voor psychische aandoeningen en mentale gezondheid. Zelf is ze bipolair. Een documentaire die ze daarover maakte bracht veel teweeg.

Tot slot is er een nieuw boek van dichter en schrijver Bart Chabot. Hij schrijft vaak autobiografisch en dat loopt meestal goed af. Behalve bij dit nieuwe boek. Hij gaat namelijk zelf dood. Het duurde lang voordat hij het verhaal goed had opgeschreven, zei hij in 't Oog.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl