De schade na de brand, op de foto gezet op maandag
NOS NieuwsAangepast

Acht woningen verwoest bij brand Arnhem, zonnepanelen belemmerden blussen

De grote brand in de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft acht woningen onbewoonbaar gemaakt. In de nacht was de brandweer nog druk met nablussen van de brand, die aan het eind van de avond onder controle was.

De brand brak gisteren rond het middaguur uit. Het blussen was lastig, omdat de daken van het hele huizenblok zijn bedekt met zonnepanelen en het daardoor niet lukte om dicht bij het vuur te komen. Een deel van de panelen werd weggehaald, maar dat kon niet bij de huizen waarin de brand woedde.

Een van de woningen is meteen gesloopt:

Huis gesloopt na zware brand in Arnhem

Gedurende de dag zijn meer dan 200 brandweerlieden ingezet. Het nablussen ging door tot diep in de nacht. Bewoners van zestien woningen aan weerszijden van de getroffen huizen is daarom gevraagd om de nacht ergens anders door te brengen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De getroffen huizenrij bestaat uit acht huizen, waarvan de brand minstens vijf huizen bereikte. De andere drie hebben onder meer rook- en waterschade.

Gewonden en ontruimingen

Vier mensen die bij het uitbreken van de brand in hun woning waren, zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Uit voorzorg werden in eerste instantie zo'n honderd woningen ontruimd. Halverwege de avond begon de brandweer met sloopwerkzaamheden, waarbij opnieuw veel rook vrijkwam. Vanwege de gedraaide wind zijn toen nog eens 24 appartementen ontruimd.

Klachten na rook

Ondanks twee NL-alerts en herhaaldelijke waarschuwingen van de brandweer, politie en de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch om ramen en deuren gesloten te houden, bleven veel mensen in de rook kijken naar de brand. Een aantal van hen meldde zich later met klachten bij de ambulance.

In de video hieronder vertelt bewoner Euron over de brand die in zijn huis is ontstaan:

Het huis van Euron ging in vlammen op: 'Normaal zie je zulke dingen alleen op tv'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl