NOS Voetbal

Koeman is witheet en gaat 'nadenken' over Oranje: 'Dit is grote stap terug'

Koeman is witheet en gaat 'nadenken' over Oranje: 'Dit is grote stap terug'

Ronald Koeman is flink geschrokken van de slechte eerste helft van het Nederlands elftal tegen Italië in de troostfinale van de Nations League. Na de 3-2 nederlaag kwam de stoom uit de oren bij de bondscoach. Hij had een gebrek aan mentaliteit gezien bij de spelers en nam zich dat zelf kwalijk.

"Dit is niet een gebrek aan technische kwaliteit, maar bereidheid. Dit neem ik mezelf verschrikkelijk kwalijk. Het is een grote stap terug. Ik ga hier goed over nadenken."

Herstel na rust biedt Koeman geen troost: 'Daarvoor was eerste helft te dramatisch'

Waar Koeman met 'nadenken' precies op doelde, wilde hij niet zeggen. Het 4-3-3-systeem wil hij voorlopig niet overboord gooien. "Dit heeft niet met systeem te maken. Nu praat je over mentaliteit en als team spelen. Als we dat niet hebben, zijn we heel matig."

Bloedhekel

Aanvoerder Virgil van Dijk gaf aan zich te schamen voor het spel van Oranje, dat al snel met 0-2 achterstond. Ook Koeman geneerde zich ervoor. "Op basis van de eerste helft schaamde ik me ook. Tegen Kroatië verloren we, maar zag je aanknopingspunten. En dan speel je zo'n slechte eerste helft."

De bondscoach schrok vooral van het gebrek aan verdedigende inzet. Bij de eerste twee doelpunten werd Oranje verrast door opkomende backs. "We wisten dat zij hun backs hoog hadden, dan ben je als buitenspeler verplicht om je verantwoordelijkheid te nemen. Hoe dat vandaag gebeurde... daar heb ik een bloedhekel aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl