NOS Nieuws

Wekdienst 16/6: Flevoland en Zeeland presenteren coalitieakkoord • Pinkpop van start

Goedemorgen! In Landgraaf gaat Pinkpop van start, en in de provincies Flevoland en Zeeland is vandaag de presentatie van het coalitieakkoord.

Eerst het weer: vandaag begint zonnig, later komen landinwaarts weer stapelwolken voor. Bij een matige noordwestenwind wordt het 21 graden op de Wadden tot 28 graden in het zuiden van het land.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Landgraaf gaat de 52e editie van Pinkpop van start. Op het driedaagse festival treden onder meer Robbie Williams, Pink en de Red Hot Chili Peppers op.
  • In de provincie Flevoland is de presentatie van het coalitieakkoord van de partijen BBB, VVD, PVV, CU en SGP. Ook in Zeeland wordt het akkoord gepresenteerd. Hier zijn de coalitiepartijen BBB, SGP, CDA en VVD.
  • De Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa en andere Afrikaanse leiders gaan naar Oekraïne om met president Zelensky te praten over de oorlog. Zaterdag ontmoeten ze Poetin in Moskou. Veel Afrikaanse landen stellen zich neutraal op over de oorlog.
  • Tennisser Tallon Griekspoor komt in actie in de kwartfinales van de Libéma Open. Het is voor het eerst dat hij deze ronde in Rosmalen heeft gehaald. Zijn tegenstander is de als vierde geplaatste Alex de Minaur uit Australië.

Wat heb je gemist?

De Griekse autoriteiten hebben negen mensen aangehouden in verband met de bootramp bij het schiereiland Peloponnesos. Het gaat om Egyptenaren, die zelf ook op de boot zaten. Ze worden onder meer beschuldigd van mensensmokkel.

De boot met migranten zonk in de nacht van dinsdag op woensdag. Er zijn 78 lichamen geborgen, maar afgaande op berichten over het aantal opvarenden zijn er waarschijnlijk honderden doden gevallen. Het wrak is nog niet gevonden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Gamebedrijven maken steeds vaker controllers voor mensen met een beperking. Kinderen kunnen zo makkelijker gamen. Zo'n speciale controller heeft bijvoorbeeld extra grote knoppen.

Om dit onder de aandacht te brengen was er in Arnhem gisteren een gametoernooi:

Aangepast gamen: ook voor kinderen met beperking

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl