Het lichaam van de jongen (6) werd vanochtend gevonden
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Vermiste jongen (6) en man (54) verdronken in Brabantse recreatieplassen

De 6-jarige jongen die sinds gisteren vermist werd bij een recreatieplas in het Brabantse Lith, blijkt te zijn verdronken. Zijn lichaam is vlak voor de middag gevonden, zegt de politie tegen Omroep Brabant.

Hulpdiensten zochten de hele ochtend naar het lichaam van het kind. Er is een sonarboot ingezet en er is met een politiehelikopter boven het gebied gezocht. Ook familie van het jongetje zocht mee bij de plas. Vannacht werd ook al tot 04.00 uur in het gebied gezocht.

Hulpdiensten en het Veteranen Search Team hebben gisteravond het hele gebied uitgekamd. Duikers doorzochten het water. Ook werd er een Burgernet-bericht verspreid met daarin het signalement van het jongetje. De politie deelde daarnaast een foto van hem.

De jongen was gisteren met zijn familie bij recreatieplas De Lithse Ham. Hij verdween rond 18.30 uur. De familie liet aan het Brabants Dagblad weten dat het kind niet kon zwemmen.

54-jarige man verdronken recreatieplas Eersel

In Eersel, eveneens in Brabant, is gisteren een 54-jarige man verdronken in een recreatieplas. Zijn lichaam werd vanmiddag door de politie in het water gevonden. De man raakte gisteravond tijdens het zwemmen vermist. De familie van de man zei tegen Omroep Brabant dat de man naar de overkant van de plas wilde zwemmen, maar vervolgens niet meer uit het water kwam.

Hulpdiensten hebben gisteren en vandaag naar de man gezocht. Duikers hebben zijn lichaam gevonden. Een arts heeft vastgesteld dat de man is verdronken, aldus de politie.

Advertentie via Ster.nl