Een betoger bij een Rammstein-concert in München, 7 juni 2023
NOS Nieuws

Duitse aanklager onderzoekt seksueel wangedrag zanger Rammstein

De openbaar aanklager van Berlijn is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar Till Lindemann, de zanger van rockband Rammstein. Dat heeft het Duitse Openbaar Ministerie bevestigt na berichtgeving door onder andere Tagesspiegel. Het onderzoek richt zich op een zeden- en drugsdelict. Er zouden meerdere meldingen binnen zijn gekomen over de Duitse zanger.

Rammstein is sinds een aantal weken in opspraak. Duitse media berichtten over meerdere gevallen van vermeende aanranding en seksueel wangedrag door de band, in het bijzonder door zanger en voorman Till Lindemann (60).

De journalisten begonnen hun onderzoek nadat een vrouw haar verhaal deed op Instagram. Daar vertelde ze dat de zanger haar na een concert van Rammstein in de Litouwse hoofdstad Vilnius drank en seks aanbood. Dat weigerde ze. Volgens haar liet de zanger haar daarna met rust, maar liep hij vloekend weg. Andere vrouwen zouden in vergelijkbare situaties terecht zijn gekomen.

De aanklacht in Berlijn betreft het uitvoeren van seksuele handelingen tegen de wil van een slachtoffer. Bij een veroordeling kan Lindemann op basis hiervan tussen de zes maanden en vijf jaar cel opgelegd krijgen.

Rammstein zelf ontkende de beschuldigingen in een reactie en laat een advocatenkantoor onderzoek doen. Rammstein toert deze zomer door Europa. Begin juli treedt de band twee keer op in Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl