Het busje waarmee de mensen werden aangereden
NOS NieuwsAangepast

Verdachte opgepakt om doden op straat in Nottingham

In Nottingham is na de vondst van drie lichamen een man gearresteerd op verdenking van moord. Het gaat om een man van 31.

De aanhouding volgt na de dood van drie mensen in het centrum van de stad. Vermoedelijk zijn ze door messteken om het leven gebracht.

De aangehouden man zou met een busje ook drie mensen hebben aangereden. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, de anderen raakten lichtgewond.

Geen andere verdachten in beeld

Iets na 04.00 uur vanochtend werd de politie gealarmeerd, nadat er twee doden op straat waren gevonden. Terwijl agenten die zaak onderzochten, reed iemand met een busje drie mensen aan in het centrum 1,5 kilometer verderop.

Later werd er ook nog een dode man gevonden op straat enkele kilometers ten noorden van het centrum.

De politie spreekt van een "verschrikkelijk en tragisch incident" en gaat ervan uit dat al deze zaken met elkaar te maken hebben. Er zijn geen anderen verdachten in beeld, zei politiechef Kate Meynell.

In de lucht geslingerd

Een ooggetuige vertelt aan de BBC dat hij in zijn huis aan de Ilkeston Road rond 04.00 uur wakker werd van "ijzingwekkend geschreeuw". Hij zag hoe een man, gekleed in het zwart en met een capuchon op, vier of vijf keer instak op een jonge man en vrouw. De man zakte midden op de weg ineen, de vrouw schuifelde naar een huis en ging daar naar de grond. "De man liep daarna rustig verder."

Een andere ooggetuige zei tegen het persbureau AP dat ze de bestuurder rond 05.30 uur langs zag rijden, toen ze op weg was naar haar werk. Volgens haar gaf de man ineens gas, toen hij een politiewagen in het zicht kreeg achter hem. Daarbij raakte hij een vrouw en man op de stoep. "De vrouw knalde tegen de stoep aan, de man werd in de lucht geslingerd. Hij reed recht op ze af, leek niet uit te wijken. Er was zo'n harde knal, ik wou dat ik dat nooit had gezien."

Het openbaar vervoer in de Engelse stad is ontregeld doordat delen van het centrum zijn afgesloten voor politieonderzoek. De politie zegt dat mensen veilig naar het centrum kunnen gaan, maar rekening moeten houden met afsluitingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl