NOS Wielrennen

Mountainbikester Terpstra tweede bij wereldbeker Lenzerheide, Pieterse vijfde

Lecomte zegeviert in Lenzerheide, Pieterse blijft eerste in WB-klassement

Mountainbikester Anne Terpstra is knap als tweede geëindigd bij de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide. De 32-jarige Zeeuwse, die al jaren meedraait in de top en in 2021 goed was voor EK- én WK-zilver, moest alleen de Française Loana Lecomte voor zich dulden.

Puck Pieterse, die bij haar debuut bij de profs in Nove Mesto meteen de zege greep, moest nu genoegen nemen met de vijfde plaats.

Anne Terpstra op weg naar brons bij de EK in München in 2022.

Pieterse ziet af

Na twee van de zes ronden was al duidelijk dat de dagzege zou gaan naar een van de vijf favorieten: Lecomte, Terpstra en Pieterse hadden samen met wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot en thuisrijdster Alessandra Keller al een aardig gaatje op de rest.

Pieterse was het eerste slachtoffer van de dadendrang van de 23-jarige Lecomte, die een superdag kende. In de vierde ronde moest ze de rest laten gaan, al liet ze het gat nooit echt groot worden.

Ook voor Terpstra en Keller ging het te snel en in de slotronde reed Lecomte ook haar ervaren landgenote Ferrand-Prévot uit het wiel. De moegestreden Ferrand-Prévot werd in de slotfase zelfs nog voorbijgereden door Terpstra en Keller.

Tegen Lecomte was - net als bij de EK in München vorig jaar - echter geen kruid gewassen. Toen werd Terpstra derde, nu eindigde ze een plekje hoger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl