Een ambulance gaat ter plaatse na de aanval op het restaurant in Mogadishu
NOS NieuwsAangepast

Meerdere Somalische kinderen dood na spelen met mortiergranaat

Bij een ontploffing van een mortiergranaat zijn in de Somalische plaats Qoryooley zeker 27 doden en 53 gewonden gevallen. De slachtoffers zijn voornamelijk kinderen.

De kinderen hadden het explosief gevonden bij een voetbalveld en gingen ermee spelen, waarna het ontplofte. Volgens persbureau DPA zijn de slachtoffers voornamelijk tussen 10 en 15 jaar oud.

Volgens de gouverneur van de regio waar Qoryooley in ligt, heeft recente regenval het explosief waarschijnlijk blootgelegd. Vermoedelijk is de mortiergranaat achtergelaten door de radicaal-islamitische terreurorganisatie al-Shabaab. De organisatie, die sinds 2007 strijd voert tegen de regering, pleegt al jaren aanslagen. Vooral op het platteland heeft al-Shabaab nog veel macht.

Gisteravond pleegde de terreurgroep nog een aanslag op een populair restaurant in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Hierbij zijn negen doden gevallen, zes burgers en drie militairen. In hoeverre er slachtoffers vielen onder terroristen van al-Shabaab is onduidelijk.

Vorige maand doodde de terreurgroep 54 Ugandese militairen die deel uitmaakten van een een vredesmissie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl