NOS Nieuws

Wekdienst 8/6: Biden en Sunak praten over Oekraïne • Joran van der Sloot uitgeleverd

Goedemorgen! De Britse premier Sunak gaat op bezoek bij Joe Biden in de VS en Joran van der Sloot wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

We beginnen met het weer: vandaag is er volop zon en blijft het droog, Van 18 graden aan de kust tot 27 graden landinwaarts. Richting het weekend blijft het droog en kan de temperatuur oplopen tot 30 graden.

Het weer van donderdag 8 juni

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Britse premier Rishi Sunak spreekt de Amerikaanse president Joe Biden op de tweede dag van zijn bezoek aan de Verenigde Staten. De twee zullen onder meer praten over militaire steun aan Oekraïne.
  • FC Twente en Sparta Rotterdam treffen elkaar in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Om 20.00 uur wordt de strijd om een ticket voor de tweede voorronde voor de Conference League afgetrapt in Rotterdam. Op 11 juni volgt de returnwedstrijd in Enschede.
  • Joran van der Sloot wordt door Peru uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Van der Sloot is in de VS aangeklaagd voor fraude en afpersing in de verdwijningszaak van Natalee Holloway.

Wat heb je gemist?

Premier Mark Rutte kreeg er de afgelopen twee dagen flink van langs van de Tweede Kamer in het debat over de aardgaswinning in Groningen, maar een motie van wantrouwen heeft het gisteravond niet gehaald. Op de SGP na steunde de voltallige oppositie de motie, maar de coalitiepartijen hielden hem in het zadel.

Rutte betoonde in het debat boosheid en schaamte en gaf toe dat hij eerder had kunnen ingrijpen. Maar aftreden overwoog hij niet: "Mijn absolute overtuiging is dat ik onderdeel wil zijn van de weg voorwaarts."

Groningers die aardbevingsschade hebben, krijgen sneller hun geld, beloofde staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw in het debat. Zo hoeven mensen met minder dan 40.000 euro aan schade niet meer allerlei inspecties te laten doen. Verder wil de staatssecretaris taskforces in het leven roepen voor ingewikkelde gevallen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een paar pogingen om hem te vangen mislukten, maar uiteindelijk kreeg de brandweer een ontsnapte zeearend toch te pakken. Daar was wel een verdovingsgeweer voor nodig. De zeearend is verzwakt en leek last te hebben van een vleugel.

In België ontsnapte zeearend gevangen in Utrechtse Schoonrewoerd

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl