NOS Sport

Nederlandse volleyballers verliezen Nations League-duel met Verenigde Staten

De Nederlandse volleyballers hebben hun eerste duel in de Nations League verloren. De Verenigde Staten bleken met 25-19, 25-23 en 25-21 te sterk.

Nederlandse volleyballers vieren een punt tegen Amerika

De Amerikanen, die vorig jaar tweede werden in de Nations League, speelden in de eerste set bijna foutloos. Alleen de service haperde af en toe, wat Nederland acht punten opleverde.

Nederland, dat vlak voor de eerste wedstrijd Stijn van Tilburg geblesseerd zag afhaken, had weinig in te brengen in set één. De nummer zes van de wereldranglijst liep razendsnel uit naar een 20-12 voorsprong. Het krachtsverschil was groot. Oranje wist nog wel wat punten te sprokkelen, maar de eerste set was met 25-19 een prooi voor Amerika.

Puntenmachine Abdelaziz

In het vervolg gaf Nederland een stuk beter partij aan de Verenigde Staten. Nimir Abdelaziz timmerde er weer flink op los en reeg de punten aaneen, maar in de slotfase sloeg de VS alsnog toe en won met miniem verschil: 25-23.

De derde set verliep vrijwel hetzelfde. De mannen van bondscoach Roberto Piazza weerden zich kranig, maar met drie punten op rij bij 22-21 pakten de Amerikanen de winst alsnog in drie sets.

Oranje, dat vorig seizoen knap de kwartfinales haalde in de Nations League, speelt deze week in Ottawa nog tegen Cuba (morgen), Duitsland (vrijdag) en Argentinië (zondag).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl