Kunstgrasproducent TenCate
NOS Nieuws

EC doet inval bij Nederlandse kunstgrasproducent TenCate Grass

De Europese Commissie heeft in Nijverdal een inval gedaan bij kunstgrasproducent TenCate Grass. De EC onderzoekt mogelijke overtredingen van wetten tegen kartelvorming of andere soorten van misbruik van marktmacht.

De topman van TenCate Grass heeft de inval bevestigd aan persbureau ANP. Hij zegt dat het bedrijf meewerkt aan het onderzoek van de Europese Commissie. Verder onthoudt hij zich van commentaar.

Dat er invallen plaatsvinden, betekent niet automatisch dat de betrokken bedrijven ook schuldig zijn, benadrukt het dagelijks bestuur van de EU.

Kunstgras voor sportvelden

De inval bij TenCate maakt deel uit van een breder onderzoek naar mogelijke kartelvorming bij producenten van kunstgras voor sportvelden. Bedrijven sluiten daarbij onderling overeenkomsten om de concurrentie te verminderen, en dat is verboden.

Ook in andere lidstaten van de Europese Unie werden invallen gedaan. Bij welke bedrijven in welke landen invallen waren maakte de EC niet bekend.

De boete voor het overtreden van de kartelregels kan tot 10 procent van de jaaromzet oplopen. Bedrijven die zich melden als ze de kartelregels hebben overtreden en meewerken aan het onderzoek van de Europese Commissie kunnen immuniteit krijgen of een flinke verlaging van de boete.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl