Karim Benzema gepresenteerd bij Al-Ittihad
NOS Voetbal

Benzema naar Al-Ittihad in Saudi-Arabië: 600 miljoen euro voor drie seizoenen

Karim Benzema zet zijn loopbaan voort bij Al-Ittihad in Saudi-Arabië. Hij tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een derde seizoen. De Franse centrumspits wordt rijkelijk beloond voor zijn nieuwe avontuur. Hij krijgt volgens de doorgaans goedgeïnformeerde Spaanse sportkrant Marca 200 miljoen euro per seizoen.

Benzema wordt ook ambassadeur voor het bid van Saudi-Arabië voor het wereldkampioenschap van 2030. Ook daar wordt de Fransman goed voor betaald: 20 miljoen euro.

De Fransman had dinsdagmiddag afscheid genomen bij Real Madrid. De 35-jarige aanvaller deed dat in een besloten bijeenkomst van 20 minuten waar alleen spelers, familieleden en goede vrienden bij mochten zijn.

Karim Benzema met zijn ploeggenoten en prijzen

Benzema kwam in 2009 over van Olympique Lyon en speelde 647 wedstrijden voor de Madrilenen. Hij won een recordaantal van 25 titels met de club, waaronder vijf keer de Champions League, vier landstitels en drie keer de Spaanse beker.

Hij scoorde 353 keer voor Real en staat daarmee tweede op de topscorerslijst achter Cristiano Ronaldo, die 450 treffers voor Real Madrid maakte.

Benzema zal in Saudi-Arabië zijn voormalig ploeggenoot tegenkomen. Ronaldo speelt sinds dit seizoen bij Al-Nassr.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl