Federico Chiesa (Juventus)
NOS Voetbal

Bom onder veelbesproken Super League: 'Juventus stapt uit project'

Juventus heeft een bom geplaatst onder de veelbesproken en omstreden Super League. De Italiaanse voetbalclub is uit het ambitieuze project gestapt. Juventus heeft dat laten weten aan Real Madrid en Barcelona, de enige twee andere overgebleven deelnemers aan het initiatief. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE.

Juventus liet in een officiële reactie weten dat het allemaal nog niet definitief is. "We zijn er niet uitgestapt", aldus de Italiaanse club. Juventus bevestigde wel dat er gesprekken gaande zijn over een mogelijke exit van de Super League. "Maar die zijn nog niet afgerond."

De Super League werd in april 2021 opgericht, door twaalf Europese clubs. Ze wilden buiten de Europese voetbalbond UEFA om een eigen competitie opzetten, om meer zekerheid over hun deelname en inkomsten te krijgen.

In bijna alle Europese landen en bij veel supporters stuitte het plan op grote weerstand. Juventus, Barcelona en Real Madrid geloofden ondanks alle protesten nog steeds in het plan.

Financiële malversaties

Juventus verkeert in zwaar weer: de club is eerder dit seizoen zwaar gestraft voor financiële malversaties. Door het in mindering brengen van punten is kwalificatie voor de Champions League misgelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl