NOS Voetbal

Frank de Boer tekent voor twee jaar bij Nederlands trainersbolwerk Al-Jazira

Frank de Boer zet zijn trainerscarrière voort in de Verenigde Arabische Emiraten. De oud-bondscoach tekent voor twee jaar bij de club Al-Jazira, waar hij op 1 juli begint.

De Boer is de opvolger van Marcel Keizer, van wie het contract afliep . De oud-coach van Ajax was sinds 2019 trainer van de club uit het Midden-Oosten.

Het is de eerste klus in de voetbalwereld van de 53-jarige De Boer sinds de zomer van 2021. Hij stapte toen op als bondscoach van Oranje na het teleurstellend verlopen EK. Nederland werd daar in de achtste finales uitgeschakeld door Tsjechië.

De Boer werd tussen 2011 en 2014 viermaal op rij kampioen met Ajax, maar daarna raakte zijn trainersloopbaan in het slop. Bij het Italiaanse Internazionale werd hij al na enkele maanden ontslagen en het Engelse Crystal Palace zette De Boer al na 77 dagen op straat.

Daarna was hij anderhalf jaar werkzaam in de Verenigde Staten bij Atlanta United, voordat hij bondscoach werd. Na zijn vertrek bij Oranje zei De Boer meermaals dat het "nog niet kriebelde" om weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Tot hij vandaag plotseling opdook in de Verenigde Arabische Emiraten.

Als speler in Qatar

De 112-voudig international van het Nederlands elftal sloot zijn carrière als speler ook al af in het Midden-Oosten. De oud-verdediger van onder meer Ajax en FC Barcelona speelde voor de clubs Al-Rayyan en Al-Shamal in Qatar.

Bij Al-Jazira, dat afgelopen seizoen als vijfde eindigde in de VAE, komt hij een oude bekende tegen. De Zuid-Afrikaanse voormalig Ajax- en Vitesse-middenvelder Thulani Serero speelt bij de club.

De Boer is al de vijfde Nederlandse trainer op rij voor de club van sjeik Mansour, de vice-premier van het emiraat. Voor Keizer waren Jurgen Streppel, Damiën Hertog en Henk ten Cate werkzaam bij Al-Jazira. Rond de eeuwwisseling werd de club geleid door de Nederlandse trainers Chris Dekker, Rinus Israël, Jan Versleijen, André Wetzel en Sef Vergoossen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl